Svartdalsparken

Svartdalsparken er en park på Kværner ved Alnaelva i Svartdalen i Oslo.

Informasjon

(Objekt ID 145925)
Objekttype Spillested
Også tilknyttet Black Box teater
Etablert 1993

Kontaktinformasjon

Adresse Oslo
Land Norge
Les mer

Parken ligger på Kværner gårds tidligere marker nederst og helt vest i Svartdalen. Den er avgrenset av Enebakkveien i vest, Alnaelva mot nord og et skogholt mot Eirik Raudes vei i syd. I øst går parken over i den 110 mål store naturparken Svartdalen. Svartdalsparken er anslagsvis fem mål stor og består av en gresslette med en rad unge trær i en bue. Mot elva står turbinen «Det blå løpehjulet» som er gitt av Kværner Vel og satt opp på 2000-tallet i samråd med verkstedklubben ved Kværner Bruk, som ble nedlagt i 1999.

Parken ble anlagt i 1993 på et mindre område av Svartdalen. Et stort område av Svartdalen ble parkmessig behandlet på 1930-tallet. I dag er turveiene i god stand, men områder for øvrig er tett skog uten tegn til parkmessig behandling. Både i kommunale dokumenter og ellers brukes både Svartdalsparken og Svartdalen som navn på det store naturområdet.

Turveien gjennom Svartdalen og Svartdalsparken ender i vest på Klosterenga, i øst mot Etterstad og Bryn og mot syd ved Nøklevann. Parken ligger nær boligstrøket Kværnerbyen, som hadde innflytting fra 2007.

KILDER:


Diverse repertoaroversikter.

Wikipedia, 12.02.2024, https://no.wikipedia.org/wiki/Svartdalsparken

Spilleplan
Tittel Dato
Gangar fra Svartdalen – 24. aug. 2020
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler