Pål

Inngår i produksjon "Påls bleie", en produksjon i samarbeid med Anne Marie Eriksen og Figurteatret i Nordland.

Pål var hovedkarakteren i produksjonen Påls bleie, basert på Barbro Lindgrens bok med samme navn. Idé og konsept var ved Marit Pedersen Omland, scenografi ved Aud Sigrid Flesland, manus og regi ved Dragan Janosevic. Premieren fant sted 23. mars 1996 og målgruppen var barn. 

Informasjon

(Objekt ID 124567)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 23. mar. 1996
Kategori Hanskefigur
Emneord Barn
Størrelse Ca. 50 cm.
Lisens

© Figurteatret i Nordland og Anne Marie Eriksen.

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Figurspiller: Anne Marie Eriksen.

Kilder

Figurteatret i Nordland: 1991-2011 Figurteatret i Nordland, Orkana forlag as, 8340 Stamsund 2011.

Figurteatret i Nordland, 27. 02. 2022.

Materialtyper

Vi har lite informasjon om denne figuren. Hodet kan være støpt på en form av leire eller det kan være skåret ut i isopor. Vi tipper at det ble støpt fordi det har ansiktstrekk som er lettere å få frem ved en støpeteknikk. Uansett ble det forsterket med tekstilgas eller med avispapir og lim, deretter malt. Øynene ser ut til å være av glass, de er store og uttrykksfulle. Håret ble trolig laget av syntetisk pels og det er passe bustete for en liten pjokk. Denne hånddukken har både armer og bein som var store og tydelige i uttrykket. På berina har  Pål sokker og hender og fingre kan muligens gripe. Klærne ble laget i et mykt tekstilmateriale. 

Konstruksjon/teknikk

Dette er en teaterfigur som spilles direkte med figurspillerens hånd. Her er den kategorisert som håndfigur, men den kan like gjerne være en hanskefigur. Det kan være små forskjeller mellom de to typer figurer. Pål har også bein, det er ikke uvanlig for en hanskefigur, beina kan være greie å håndtere når figuren sitter. Ellers så dingler de ganske fritt hvis det ikke er en annen spiller som tar hånd om dem. Spilleteknikken vil være som for en klassisk hanskefigur.

Tilknyttet (3)
Aud Sigrid Flesland (person) – Scenograf
Figurteatret i Nordland (organisasjon) – Opphavsperson
Påls Bleie (produksjon) – Hanskefigur