Lille Giert

Inngår i produksjon Fantasidykkeren/Lille Giert, samarbeidsprosjekt med Baldrian og Musa Dukketeater og Figurteatret i Nordland

Lille Giert var hovedkarakteren i produksjonen Fantasidykkeren, basert på en tekst av den svenske dramatikeren Gösta Kjellin. Teaterfigurene ble laget av Giert Werring og regien var ved danske Ole Bruun-Rasmussen. Produksjonen hadde premiere 7. desember 1991 og målgruppen var barn.

Informasjon

(Objekt ID 122596)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 7. des. 1991
Kategori Hanskefigur
Emneord Barn
Størrelse Ca. 50 cm. høy.
Lisens

Baldrian og Musa Dukketeater og Figurteatret i Nordland.

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Lille Giert ble spilt av Giert Werring som også spilte de andre figurene i denne produksjonen.

Ifølge Fedrelandsvennen (Kåre Stoveland) handler produksjonen om "noe så seriøst som menneskets evige kamp for å overvinne en altfor brutal virkelighet ved hjelp av drømmer og fantasi."

Giver: Figurteatret i Nordland. 

Kilder:

Figurteatret i Nordland: 1991-2011 Figurteatret i Nordland (2011), Orkana forlag as, Stamsund.

Helgesen, Anne (2003): Animasjonen - Figurteatrets velsignelse og forbannelse. Norsk figurteaterhistorie. Dr. Art-avhandling i teatervitenskap 2003, UiO. Giert Werring, epost 2.2. 2022. 

Transportert: 03. 02. 2022.

Materialtyper

Hodet til teaterfiguren ble fomet i isopor og deretter forsterket med bomullgas og trelim. For å få en gjevn overflate ble hode sparklet, pusset og malt. Håret var av garn. Drakten ble laget av tekstiler som var lette og bevegelige. 

Konstruksjon/teknikk

Konstruksjonen var en tradisjonell hanskefigur formet etter spillerens hånd for å kunne ha god føring og spill med den.

Annen info

Baldrian og Musa Dukketeater ble etablert i 1973 i Kristiansand av Giert Werring. Anne Helgesen skriver: "Formen var egnet som enmannsteater i en enkel spilleboks. Det minnet om det folkelige kasperteatret. Men Werring utnyttet samtidig sin pedagogiske bakgrunn og brukte situasjoner som var gjenkjennelige for barn. (2003: 271-272). 

Balldrian og Musa Dukketeater har vært svært levedyktig og underholdt barn i snart femti år. BRAVO!!!

Giert Werring har, i samarbeid med tidligere Agder Teater, gjort et betydelig arbeid for norsk figurteater gjennom Den internasjonale figurteaterbiennalen i Kristiansand. Den var virksom i tidsrommet 1992- 2012. Agder Teater med Werring som festivalgeneral gjennomførte ti store og uforgelmmelige biennaler med figurteatergrupper fra nær og fjern. Fra det store utland kom viktige faglige impulser til norsk figurteater, med ringvirkninger til et utvidet scenekunstmiljø. Festivalen appellerte til et bredt publikum, fra de yngste til de eldste. Den er dypt savnet. 

Tilknyttet (4)
Giert Werring (person) – Figurmaker
Baldrian og Musa (organisasjon) – Opphavsperson
Figurteatret i Nordland (organisasjon) – Opphavsperson
Fantasidykkeren (produksjon) – Hanskefigur