Snehvit (2001)

Inngår i produksjon "Snehvit og de syv dvergene" (2001), Riksteatret.

Snehvit var hovedkarakteren i produksjonen Snehvit og de syv dvergene, dramatisert av Anders Døving og Aksel-Otto Bull, etter Brødrene Grimm. Scenografi og dukkedesign var ved Lisbeth Narud og produksjon av teaterfigurer var ved Sverre Johansen og Monica Luni. Stein Grønli hadde ansvar for regi. Produksjonen hadde premiere i Harstad 13. februar 2001. 

Informasjon

(Objekt ID 111834)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 13. feb. 2001
Kategori Bunraku inspirert figur
Emneord Barn
Størrelse Ca. 50-55 cm.
Lisens

Riksteatret.

Copyright. 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Det var Hanne Dahle som spilte Snehvit og p.t. har vi kun en tegning som viser utformingen av denne figuren. Det er p.t. ingen flere figurer som er registrert fra denne produksjonen. 

Kilder: Riksteatret.

Giver: Riksteatret.

Transportert 5.5. 2021. 

Materialtyper

Utfra foto i programmet var Snehvit kledd i sort kappe med ornamenter foran. Under kappen hadde hun en kremgul kjole sannsynligvis i et silkemateriale. Hodet var trolig laget i styrofoam, forsterket med bomullsgas og lim og  muligens trukket med fint hanskeskinn. Hun hadde store og uttrykksfulle øyne, markert nese og en tydelig hjertemunn som var dyp rød. Håret er sort. 

Dette er alt hva fotoet på forsiden av programmet viser. 

Konstruksjon/teknikk

Trolig hadde Snehvit et styringsgrep i bakhodet. Under den vide kappen kunne figurspilleren skjule sine armer og bruke egne hender til å spille figurens hender, men kun én hånd om gangen. Figuren hadde et bøyelig ledd i halsen og dette leddet var viktig for figurens uttrykksmuligheter. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Annen info

Med denne produksjonen feiret Riksteatret dukketeaer sitt 25 års jubileum. 

I programmet stpr det følgende:

"I 1976 valgte Riksteatret å satse på noe som hadde vært et stebarn i norsk teater, nemlig dukketeater. På den tiden var det bare Odslo Nye Teater som drev profesjonell dukketeater-virksomhet. Riksteatret opprettet både det dukketeater og en elevskole for dukkespillere. Siden den gang har vi hatt et eget ensemble og dukketeaterverksted."

Daværende teatersjef var Bengte  Erichsen.

Tilknyttet (5)
Lisbeth Narud (person) – Scenograf, Designer
Sverre Johansen (person) – Figurmaker
Monica Luni (person) – Figurmaker
Riksteatret (organisasjon) – Opphavsperson
Snehvit og de syv dvergene (produksjon) – Bunraku inspirert figur