Slakterhunden

Inngår i produksjon "Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans" (2005) Oslo Nye Trikkestallen.

 Slakterhundern var en hovedkarakter i produksjonen Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans i regi av Riksteatret. Dramatiserinen var ved Tine Tomassen etter en bok av Werner Holzwarth med samme tittel. Scenografi og kostymer var ved Birgitte Lie og designer og realisering av teaterfigurer var ved Grete Larsen. Regien var ved Catrine Telle og urpremieren fant sted 2. september 2005 i Askim.

En ny iscenesettelse ble lansert i 2010 av Oslo Nye Trikkestallen hvor de samme teaterfigurene ble brukt, men rollene ble fortolkst og spilt av teatrets figurteaterensemble. Det var en co-produksjon med Riksteatret. Nypremieren fant sted 20. januar 2010 på Oslo Nye Trikkestallen.

Produksjonen ble gjenoppptatt i 2017 og spilt på Oslo Nye Trikkestallen (vi viser til Scenewebs hjemmeside).   

Informasjon

(Objekt ID 105549)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 2. sep. 2005
Kategori Andre figurer
Emneord Barn
Størrelse XXL
Lisens

Riksteatret og Oslo Nye Teater.

Copyright. 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Slakterhunden ble spilt av Hans Rønningen  i 2010. 

Vi viser til de andre figrene som er registrert under denne produksjonen. Disse er: Muldvarpen, Haren, Geita, Kua og Grisen. 

Kilder: Oslo Nye Teater og Riksteatret.

Giver: Oslo Nye Teater og Riksteatret. 

Transportert 20.10. 20220.

Materialtyper

Hode til Slakterhunden ble skåret ut i isopor, forsterket med bomullsgas og lim og deretter malt. Figuren hadde et stort gap som kunne åpnes og lukkes.  Hode og kroppen ble muligens laget av en skinnimitasjon. Klørne var iøynefallende og faretruende skarpe. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Under spillet ble Slakterhunder liggende i hundehuset og figurspilleren var skjult bak dette. Hunden kunne åpne øyner og bevege på ører og ellers beveget den seg lite. Teaterfiguren var uttrykksfull i kraft av sitt utseende, sin størrelse og de skarpe klørne (som skal ha vært ubevegelige), ifølge en pålitelig kilde.

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Tilknyttet (5)
Birgitte Lie (person) – Scenograf
Grete Larssen (person) – Designer, Figurmaker
Riksteatret (organisasjon) – Opphavsperson
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans (produksjon) – Andre figurer