Henrik Wergeland

Inngår i produksjon "Barnas Wergeland" (2008) Oslo Nye Trikkestallen.

Henrik Wergeland var hovedkarakteren i produksjonen Barnas Wergeland. Dramatiseringen var ved Knut Wiulsrød, basert på Wergelands poesi. Design og realisering av teaterfigurer var ved Torill Næsheim og regi ved Knut Wiulsrød. Produksjonen hadde urframføring den 10. september 2008 på Oslo Nye Trikkestallen. 

Informasjon

(Objekt ID 105464)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 10. sep. 2008
Kategori Håndfigur
Emneord Barn
Størrelse Ca. 55 cm.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright. 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

En viktig del av det visuelle uttrykket i denne produksjonen var animasjonene som var laget av Elin Grimstad. I tillegg til teaterfiguren Wergeland var det bilder/animasjon av Henrik og hans kone Amalie Sofie. De var framstilt som to store hoder i profil med innslag av materialer som Amalise krøller og markering av utringningen på kjolen hennes. Henrik hadde sløyfe og frakk i stoff. I kinnene til begge figurene var det hull hvor 'røde roser' kunne flamme opp. Den andre animasjonen var av Henrik og Amalie Sofie, hesten Blakken, hunden og katten. Bak i høyden ser vi grotten.  

Henrik Wergeland ble spilt av Per Skjølsvik.

Vi viser til Barnehjemsbarn som er den andre teaterfiguren som er registret under denne produksjonen. 

Kilder: Oslo Nye Teater.

Giver: Oslo Nye Teater. 

Transportert 16.10. 2020

Materialtyper

Hodet til figuren var skåret ut i isopor, forsterkt med bomullsgas og lim og deretter malt. De karakteristiske brillene var markert og pupillene var av glass. Det kan se ut som om hårmanken til figuren også var av isopor som var malt brun med striper av sort - de var også malt. Figuren har to armer og han var kledd i en grønn dressjakke.

Konstruksjon/teknikk

Konstruksjonen var en håndfigur av det slag hvor figurspilleren har 'grep' om figuren ved å holden den i munnen, den kunne åpnes og lukkes. Med den andre hånden 'kontrollere' figurspilleren figurens arm og hånd. Figurspilleren var mer eller mindre skjult bak figuren som alltid under spillet var synlig fra bekkenet og opp til hodet. 

Tilknyttet (3)
Torill Næsheim (person) – Designer, Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Barnas Wergeland (produksjon) – Håndfigur