Christiania Theater

Maleri av Christiania Teaters fasade

Christiania Theater (1837 - 1899) var et teater i Oslo. Christiania Theater åpnet på Bankplassen ved Akershus festning i 1837. Det var opprinnelig et dansk etablissement, men fungerte etter hvert som et nasjonalteater fram til Nationaltheatret ble innviet i 1899.

Les mer

Teaterhuset Avant Garden

Plakat for Verk Produksjoners produksjon Beat the drum: Walk (2015)

Teaterhuset Avant Garden er Trondheim og Midt-Norges hovedscene for prosjektbasert og turnerende scenekunst. Kunstnerisk og daglig leder er Per Ananiassen.

Produksjonene som vises på denne siden er produksjonene Teaterhuset Avant Garden har coprodusert. Vil du se fullstendige spilleplaner, gå inn på hvert enkelt spillested.

Les mer

Oslo - One Night Stand

Oslo-One Night Stand var et nordisk video, computer, computer, performance, teater og billedkunstdøgn, arrangert i Oslo i desember 1995. Oslo-One Night Stand var et formidlingseksperiment ved at det forsøkte å sette fokus på forholdet mellom formidling og verk.

Les mer

Oslo Nye Teater

Oslo Nye Teater er et moderne hovedstadsteater. Det ligger sentralt plassert i sentrum av Oslo, og består av fire scener i tre teaterhus: Oslo Nye Hovedscenen (Rosenkrantzgate 10), Oslo Nye Centralteatret (Akersgata 38) med Teaterkjeller'n i underetasjen, og Oslo Nye Trikkestallen (Torshovgata 33).

Oslo Nye Teater ble etablert i 1959, etter en sammenslåing av Det Nye Teater og Folketeatret.

6. oktober 2011 ble det gjennomført en import av ONTs repertoardatabase til Scenewebdatabasen. Under finner du en liste over alle produksjonene som har vært satt opp av og på Oslo Nye Teater gjennom tidene. Produksjonene ligger i omvendt kronologisk rekkefølge. Med forbehold om feil og mangler.

Les mer