Chay Yew

Chay Yew er en dramatiker og regissør født i Singapore. Han bor nå i USA. Fra sommeren 2011 har han vært kunstnerisk leder for Victory Gardens Theater i Chicago.

Han fikk sitt gjennombrudd som dramatiker i London tidlig på 90-tallet da Porselen vant The London Fringe Award for beste skuespill. Yews forfatterskap kjennetegnes a hans radikale utforsking av temaer som rasisme, sensur og homofobi.

Yew har også forårsaket kontrovers med sine stykker; As if he hears fra 1988 handler om en amerikansk foretningsmann som blir smittet av HIV på en reise i Thailand og som får hjelp av en homofil malaysisk sosialarbeider. Stykket ble opprinnelig forbudt oppført i Singapore på grunn av stykkets 'for sympatiske' homofile rollefigur.

Hans stykker har vært vist på en rekke teatre, blant annet Public Theater og Manhattan Theatre Club i New York, Royal Court Theatre i London og Singapore Repertory Theatre.

Han fikk teaterprisen OBIE for sin regi på Durango (Public Theater, 2007).

Informasjon

(Objekt ID 24137)
Objekttype Person
Funksjoner Regissør, Dramatiker
Kjønn Mann
Medvirket i produksjoner (1)
Tittel Premiere Rolle
Porselen (Oslo Internasjonale Teater) 22. feb. 2011 Dramatiker
Verk (1)
Tittel Publiseringsdato Rolle
Porselen Manus – Forfatter
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler