Hva spilles på norske scener?

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

MERVERDIENE I Å SETTE SAMMEN FLERE ARKIV
29. jun 2018

Scenekunstarkivene i Norge inneholder uerstattelig informasjon – som er sentral for vårt kollektive samfunnsminne og vår kulturelle identitet.

Hver organisasjon har ansvar for å dokumentere og fortelle sin egen historie. Men det er imidlertid også sentralt å se på scenekunstfeltet som en helhet. Å fremstå som ett kunstfelt vil også styrke enhetene i feltet. Å samle private og offentlige scenekunstarkiv i en database, mener vi vil styrke vårt kunstfeltets plass og status som en del av kulturnasjonen Norge. Når man setter forskjellige arkiv sammen i et relasjonelt system får man noen interessante merverdier på kunnskapsnivå.

Resten av artikkelen kan du lese på vår blogg På innsiden av Sceneweb.

Les mer

Fra arkivet

Uhyret danser

Fotografi fra Saltkompagniets produksjon Uhyret danser (1979)

Uhyret danser (1979) var en gateteaterproduksjon av Saltkompagniet. Uhyret danser ble også spilt innendørs. Produksjonen ble spilt i perioden 1979-1981 i bl.a. Norge, Danmark, Spania, Italia, og på teaterfestivaler i Madrid, Leceitio (Basker-provinsen), St.Archangelo og på barneårs-turnè i Finnmark. Saltkompagniet arrangerte gjøgler-parader i de forskjellige  byene før forestillingen.

Regissør var Elsa Kvamme.

Les mer

Fra arkivet

Miguel Gutierrez

Plakat for Miguel Gutierrezs produksjon Heavens what have I done

Miguel Gutierrez er en amerikansk danser og koreograf som samarbeider med ulike kunstnere under navnet Miguel Gutierrez and the Powerful People, men som oftest lager soloforestillinger.

Kilde:Miguel Gutierrez, miguelgutierrez.org, 06.07.2011, http://www.miguelgutierrez.org/

Les mer

Fra arkivet

RadArt

Logo for RadArt

RadArt er en nettverksorganisasjon for kunstnere og andre som jobber med fri scenekunst. Målet er å styrke og synliggjøre den frie scenekunsten i Tromsø-regionen. RadArt har kontor på Rådstua Teaterhus i Tromsø og har i dag ca. 80 medlemmer.

RadArts medlemmer er skuespillere, dansere, musikere, produsenter, teknikere, designere, scenografer, regissører, pedagoger, dramatikere, performancekunstnere, koreografer, komponister, prosjektledere og mye mer. Det gjør RadArt til et kraftsentrum og et knutepunkt i scenekunstfeltet i nord.

Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.

Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook

Nyhetsbrev