Hva spilles på norske scener?

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

Velkommen til Sceneweb!
5. des 2018

Her kan du søke i arkiver og materiale fra over 170 ulike givere. Siden drives av Danse- og teatersentrum som henter inn materialet i samarbeid med Nasjonalbiblioteket.

Du kan søke i innhold i hovedkategoriene over: Organisasjoner, Personer, Produksjoner, Spillesteder og Utmerkelser.

I vårt digitale arkiv har vi i tillegg nærmere 11500 multimediafiler tilgjengelig: Fotografier, programmer, plakater, kostymetegninger og mye mer.

Vi er i en prosess for å gjøre multimediafilene mer tilgjengelig i direkte søk, og håper å kunne presentere en ny nettside i løpet av høsten 2019. Du kan også følge oss på instagram og facebook.

Vi håper du finner det du leter etter  - hvis ikke, ta kontakt gjerne kontakt med oss på redaksjon(at) sceneweb.no !

Les mer

Fra arkivet

Du har lovet mig en kone

Fotografi fra Den Nationale Scenes produksjon Du har lovet mig en kone (1935).

Du har lovet mig en kone  (1935) var en teaterproduksjon av Den Nationale SceneDu har lovet mig en kone var basert på Finn Bøs skuespill med samme tittel. Produksjonen ble satt opp på Store Scene.

Regissør var Gyda Christensen.

Produksjonen var på turne i 1935-36.

Les mer

Fra arkivet

John Kristian Alsaker

Fotografi fra Den Nationale Scenes produksjon Hedda (1978)

John Kristian Alsaker (føst 9. april 1949) er en norsk scenograf.

Les mer

Fra arkivet

Baktruppen

Foto av Baktruppen i forbindelse med produksjon "Når vi døde våkner" (1990)

Baktruppen ble etablert som kunstnergruppe i 1986. Gruppen la ned sin virksomhet 1. mars 2011 etter 25 års aktivitet. Baktruppens kunstproduksjon var svært variert; aksjoner, foredrag, performance, danseforestillinger, teaterforestillinger og konserter stod bl.a. på repertoaret. Da Baktruppen avsluttet sin virksomheten overleverte de sitt arkiv (1986-2011) til Nasjonalbiblioteket. Før dette hadde arkivet vært innom Sceneweb for digitalisering.

Baktruppen hadde flere navn, og samme navn ble skrevet på forskjellige måter; opprinnelig het gruppen BAK-truppen, deretter BAK-TRUPPEN, f.o.m 1993 Baktruppen, i 1996 dukket navnet the BAR opp, men dette hadde et kortvarig liv.

Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.

Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook

Nyhetsbrev