Hva spilles på norske scener?

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

MERVERDIENE I Å SETTE SAMMEN FLERE ARKIV
29. jun 2018

Scenekunstarkivene i Norge inneholder uerstattelig informasjon – som er sentral for vårt kollektive samfunnsminne og vår kulturelle identitet.

Hver organisasjon har ansvar for å dokumentere og fortelle sin egen historie. Men det er imidlertid også sentralt å se på scenekunstfeltet som en helhet. Å fremstå som ett kunstfelt vil også styrke enhetene i feltet. Å samle private og offentlige scenekunstarkiv i en database, mener vi vil styrke vårt kunstfeltets plass og status som en del av kulturnasjonen Norge. Når man setter forskjellige arkiv sammen i et relasjonelt system får man noen interessante merverdier på kunnskapsnivå.

Resten av artikkelen kan du lese på vår blogg På innsiden av Sceneweb.

Les mer

Fra arkivet

Dunungen

Fotografi fra Den Nationale Scenes produksjon Dunungen (1934).

Dunungen (1934) var en teaterproduksjon av Den Nationale SceneDunungen var basert på Selma Lagerlöfs skuespill med samme tittel. Produksjonen ble spilt på Store Scene.

Regissør var Karl Bergmann.

Les mer

Fra arkivet

Ingunn Beate Øyen

Fotografi fra Gut og kar produksjoner og Temte Productions produksjon Ingen tid for stolte skuter (2012)

Ingunn Beate Øyen (født 1968) er en norsk skuespiller, opprinnelig fra Inderøy i Nord-Trøndelag.

I 1992 ble hun ferdig med Teaterskolen, og samme år begynte hun på Det Norske Teatret der hennes første rolle var Catherine i Arthur Millers Frakt under havet. Hun har arbeidet for teatret mesteparten av sin karriere, men også gjort gjesteroller på andre teatre.

Les mer

Fra arkivet

Saltkompagniet

Fotografi fra Saltkompagniets produksjon Klovner må leve (1978)

Saltkompagniet ble etablert i 1977 av Elsa Kvamme. Hun var kunstnerisk leder for gruppen frem til 1982 da hun sluttet. Tore Bjørbak og Åse Øyri fortsatte arbeidet med Saltkompagniet frem til 1984.

Saltkompagniet arbeidet med bakgrunn i Odin Teatret.

Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.

Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook

Nyhetsbrev