Den lille prinsen

Inngår i produksjon "Den lille prinsen" (1995), Riksteatret.

Den lille prinsen var hovedkarakteren i produksjonen av samme navn, basert på en dramatisering av Jaques Ardouin og Bo Anders Sundstedt etter boken Le Petit Prince av Antoine de Saint-Exupéry, i Inger Hagerups oversettelse.  Lisbeth Narud var scenograf, designer og figurmaker og Bo Anders Sundstedt var ansvarlig for regi. Produksjonen hadde premiere 5. oktober 1995 i Seljord. Det ble ny turné vinteren 1996.  

Informasjon

(Objekt ID 111664)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 5. okt. 1995
Kategori Stangfigur
Emneord Barn
Størrelse Ca. 65 cm.
Lisens

Riksteatret.

Copyright. 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Kristin Oftedal spilte tittelrollen. Den andre teaterfigurene som er registrert under denne prodeuksjonen er Kongen som p.t. er representert ved en tegning. Han ble spilt av Marianne Edvardsen som også gav scenisk liv til de andre teaterfigurene som medvirket i denne produksjonen. Flyveren ble spilt av Bo Anders Sundstedt.

Kilder: Riksteatret.

Giver: Riksteatret.

Transportert 3.5. 2021.

Materialtyper

Hodet ble sannsynligvis skåret ut i styrofoam som ble forsterket med bomullsgas og lim. Den siste fasen i arbeide med hodets form var å male det. Prinsen hadde en vid overdel og bukse som muligens ble laget av silke. Materiale har glans og føyer seg mykt. Hender og føtter er godt synlige, føttene ble høyst sannsynlig skåret ut i styrofoam og forsterket. Om hendene ble skåret ut i samme materiale eller sydd av tekstil er uvisst. Figuren har et lite skulderparti som drakten ble festet til. 

 Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Den lille prinsen var en teaterfigur med stang i hodet og trolig med førerpinner i armene som var godt skjult. Det må ha vært en mekanisme for å kunne b evege hode og hals (en spiral kan være nok). Armer har som nevnt trolig små førerstaver, men armene kan også henge ned å følge kroppens naturlige bevegelser (figurspilleren har ikke mer enn to hender og den ene må spille med hode og kropp). 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Annen info

I programmet står det følgende: "Hva er det ved den lille prinsen som fascinerer oss? Denne enkle, naive skikkelsen som elsker en blomst høyere enn alt. I over 50 år har han bergtatt en hel verden. Hvorfor? Jeg tror svaret er at den lille prinsener er et bilde på barnet i oss. Barnet vi engang var - men som vi har glemt. Han er det i oss som får oss til å stille spørsmål om hva som er viktig og ikke viktig. Han er undringen og oppriktigheten. Og han ler mer klokkeklart enn noen annen jeg kjenner. Verden hadde vært fattigere uten en venn som han!".


Tilknyttet (3)
Lisbeth Narud (person) – Scenograf, Designer, Figurmaker
Riksteatret (organisasjon) – Opphavsperson
Den lille prinsen (produksjon) – Stangfigur