Black Box Teater

Fasaden til Black Box Teater i Marstrandgata 8 i Oslo

Black Box Teater er et programmerende teater og en av Norges viktigste scener for samtidsorientert scenekunst. Teatret ble etablert i 1985 og hadde frem til 2003 tilhold på Aker Brygge i Oslo.

I februar 2004 åpnet teatrets nye lokaler i Marstrandgata 8 på Dælenenga, i tidligere Bergene sjokoladefabrikk på Rodeløkka midt mellom Carl Berners plass og Birkelunden.

Produksjonene som vises på denne siden er produksjonene Black Box Teater har coprodusert. Vil du se fullstendige spilleplaner for Black Box Teater, så gå inn på hvert enkelt spillested.

Les mer

Verdensteatret

Fotografi av kunstgruppen Verdensteatret 2014

Verdensteatret er en kunstgruppe med base i Oslo. Gruppen ble etablert av Lisbeth Bodd i Bergen i 1986. Gruppen består av kunstnere fra forskjellige kunstgrener og profesjoner.

Verdensteatrets poetikk kjennetegnes ved en stadig eksperimentering innen ulike medier og teknologi. Arbeidene er gjennomført tverrkunstneriske og vises i forskjellige kontekster, som kunstmuseer, gallerier, samtidsmusikk-festivaler, teaterrom osv.

Verdensteatret har mottat basisfinansiering fra Norsk Kulturåd siden 2007, og deres arbeider vises i Norge og bredt internasjonalt.

Verdensteatret mottok Bessie Award i kategorien Installasjon og nye medier i 2006, en scenekunstpris som best kan sammenlignes med filmens Oscar. I 2014 mottok de Heddaprisens Ærespris for sitt kunstneriske virke, den mest prestisjefylte scenekunstutmerkelsen i Norge.

Broen over gjørme av Verdensteatret, co-produsert av Black Box Teater, BIT Teatergarasjen, Henie Onstad kunstsenter og Ultima, ble nominert til Heddaprisen 2015 i klassen for årets forestilling. Verdensteatret vant prisen for beste audiovisuelle design for samme forestilling.

Les mer

Dans & Toner

Fotografi fra Dans & Toners produksjon Visjoner (1999)

Dans & Toner er et norsk danse- og musikkkompani, som har spesialisert seg på formidling av levende dansekunst til nyskapt musikk for barn og ungdom.

Dans & Toner produserer og reiser på turneer kontinuerlig. Turneene arrangeres både av kompaniet selv og i samarbeid med fylkeskommuner gjennom Den Kulturelle Skolesekken. De aktuelle forestillingene er godkjent av Norsk Scenekunstbruk.

Kompaniet har en målsetning om å gi kunstneriske opplevelser til et bredt publikum. Gruppen har de senere årene spilt for nærmere 270 000 barn og ungdom.

Les mer

Scenehuset

Scenehuset har siden 1990 har fungert som produksjons- og visningslokaler for norsk scenekunst. Scenehuset er et gammelt kirkerom og lokalene består av en storsal med galleri. I dag er det Danseinformasjonen som administrerer Scenehuset.

Les mer