Tittel Filtype Publiseringsdato Last ned
Forestillingsprogram for Odd Johan Fritzøes produksjon Sne (2009). pdf 26. feb. 2009 Last ned

Kritikerprisene

Hver av seksjonene i Norsk Kritikerlag deler ut sine kritikerpriser. Seksjon for teater, musikk og dans deler ut Kritikerprisen innen teater, dans og musikk. Kritikerlagets kunst- og litteraturkritikere deler også ut priser innen sine felt.

Olav Dalgards Kritikerpris går annet hvert år til en litteraturkritiker og hvert fjerde år til en teater- eller filmkritiker.

I Sceneweb-databasen er Teaterkritikerprisen og Dansekritikerprisen registrert. Teaterkritikerprisen er den eldste av prisene, den ble delt ut for første gang i 1939. Dansekritikerprisen har vært delt ut siden 1977.

Statuttene for kritikerprisene i teater, musikk og dans er som følger:

Opprettet 26. mai 1939 med forandringer foretatt på følgende årsmøter:1.6.1966,12.6.1978, 11.6.1979, 13.6.1984 og 25.8.2006.

I
Kritikerprisene for teater, musikk og dans er en belønning for en særlig fortjenestefull innsats innen norsk musikk- og scenekunst.

II
Kritikerprisene skal hvert år brukes til å hedre en fremragende, levende kunstnerisk prestasjon innenfor henholdsvis teater, musikk og dans av norske kunstnere, eller utenlandske kunstnere som har ledet/deltatt i en norsk produksjon eller co-produksjon med norsk kunstnerisk deltakelse, i den forløpne sesong. Intensjonen er å løfte fram ytelser som anses særlig stimulerende for det norske musikk-, teater- og dansefeltet som helhet. Videogrammer, fonogrammer og gjestespill av utenlandske ensembler kommer ikke i betraktning. Belønningen skal være et kunstverk av en norsk kunstner eller kunstner bosatt i Norge.

III
Prisvinnerne utpekes av faggruppene på møter i tilknytning til seksjonens årsmøte i henhold til gjeldende prosedyre, sist vedtatt på årsmøtet 2007.

IV
Om et av seksjonens fagmøter ikke finner noen av sesongens kunstneriske ytelser fortjente til utmerkelse, har de anledning til å la være å dele ut Kritikerprisen.

Kilde:

Norsk Kritikerlag, kritikerlaget.no, 18.11.2010, http://kritikerlaget.no/pages/nor/393-kritikerprisene