Thorbjørn Gabrielsen

Thorbjørn Gabrielsen (født 17. juli 1959) er kunstnerisk leder for Teater NOR og Stamsund Internasjonale Teaterfestival. Han har magistergrad i teatervitenskap fra Universitetet i Oslo, her skrev han om Jerzy Grotowskis teater laboriatorium og Gardzienices arbeide med ritualer og myter.  Fra 1988 til 1993 var han teaterleder ved Nordland Fylkeskommune og i 1992 var han også kunstnerisk leder ved Nordland Teater.

Informasjon

(Objekt ID 2800)
Objekttype Person
Født 17. jul. 1959
Funksjoner Kunstnerisk leder, Regissør
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Medlem av Danse- og teatersentrum (DTS)
Epost teater.nor(at)online.no
Address 8340 Stamsund
Nettsted Teater NOR, Stamsund Internasjonale Teaterfestival
Les mer

Thorbjørn Gabrielsen er regissør i Teater NOR, han har hatt regien på nesten alle forestillingene Teater NOR har hatt og han har skrevet teksten til endel av de. I tillegg til å jobbe ved Teater NOR er han styreleder for Danse- og teatersentrum, og leder for Faglig utvalg for barne- og ungdomskultur i Norsk Kulrutråd.

KILDER:

Danse- og teatersentrum, http://www.danseogteatersentrum.no/, 16.11.2010, http://www.danseogteatersentrum.no/pub/dts/omdts/?aid=69#dts

Norsk Kulturråd, http://kulturradet.no/, 16.11.2010, http://kulturradet.no/fagomrader/barn_og_unge/utvalg/

Utdanning

1986 Magistergrad i Teatervitenskap, ved universitetet i Oslo(avhandling om Jerzy Grotowskis Teaterlaboratorium og Gardzienices arbeid med myter og ritualer)

Tilknyttet (6)