Hva spilles på norske scener?

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

SCENOGRAF OG MALER OLIVER NEERLAND
11. apr 2018

"Ved å anvende rundhorisont og dreiescene, og ved sin personlige og karakteristiske stil, bidrog Oliver Neerland som scenograf i sterk grad til å modernisere scenebildet i norsk teater. [...]  Med sin brede erfaring, voldsomme energi, sprudlende fantasi og dype respekt for sitt arbeid skapte Neerland en kunstnerisk og stilren ramme om en lang rekke oppsetninger. Hans fantasifulle dekorasjoner bidrog i høy grad til å gi oppsetningene et særpreget helhetsinntrykk."

Dette skrev Thoralf Berg i sin biografi om den norske maleren og scenografen Oliver Neerland. Les mer om han her.

Les mer

Fra arkivet

Den raude ballen

Fotografi fra "Den raude ballen" på Sogn og Fjordane Teater 1999

Den raude ballen (1999) var en teaterproduksjon av Sogn og Fjordane Teater. Den raude ballen var en norgespremiere basert på en klovneforestilling av Anneli Mäkelä med samme tittel. Produksjonen reiste på turné.

Regissør og koreograf var Tore Westbye.

Les mer

Fra arkivet

Christen Niemann Rosenkilde

Portrettfotografi av den danske skuespilleren Christian Niemann Rosenkilde.

Christen Niemann Rosenkilde (født 8. januar 1786 i Slagelse, død 12. november 1861 i København) var en dansk skuespiller.

Les mer

Fra arkivet

Dans i Trøndelag

Logo for Kortreist dansefestival

Dans i Trøndelag (DiT) er et regionalt kompetansesenter for dans som ble opprettet i 2005 under navnet Dans i Nord-Trøndelag, etter initiativ av Anna C.N. Hegdahl. I 2017 ble navnet endret til Dans i Trøndelag.

Dans i Trøndelag arrangerer Kortreist Dansefestival siste uken i juni hvert år og PRODA-Nord-Trøndelag.

Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.

Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook

Nyhetsbrev