Hva spilles på norske scener?

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

TEATERKVINNEN ELLEN ISEFIÆR
24. apr 2017

"Ellen Isefiær var en dyktig skuespiller som etter hvert gikk over til å bli instruktør. I begge funksjoner gav hun et stort publikum sterke teateropplevelser, og hun betydde mye for mange skuespilleres kunstneriske utvikling. [...]   Isefiær iscenesatte mer enn 200 oppsetninger, hvorav 50 på Trøndelag Teater. Som instruktør var hun sikker og myndig."

Dette skrev Thoralf Berg i sin biografi om den norske teatersjefen, instruktøren og skuespillerinnen Ellen Isefiær. Les mer om henne her.

Les mer

Fra arkivet

Annie

Plakat fra Akershus Teater og Lillestrøm Kulturproduksjoners produksjon Annie (2008)

Annie (2008) var en musikalproduksjon av Akershus Teater i samarbeid med Lillestrøm Kulturproduksjoner ASAnnie var basert på  Charles Strouse, Martin Charnin, Thomas Meehans musikal med samme tittel.

Regissør var Bjørn Birch.

Les mer

Fra arkivet

Anethe Alfsvåg

Fotografi fra Ferske Sceners produksjon Lillemia (2011)

Anethe Alfsvåg er norsk frilans skuespiller og sanger. Alfsvåg har gått på Romerike Folkehøgskole, Musikkteaterlinjen på Bårdar og Skuespillerutdanningen på Rose Bruford (London).

Les mer

Fra arkivet

duchamps vzw

Fotografi fra Mette Edvardsens produksjon every now and then (2009)

Helga Duchamps/duchamps vzw er navnet på enkeltpersonsforetaket til den Brusselbaserte kunstprodusenten Helga Duchamps. duchamps vzw virker som produsent og produksjonsselskap for en rekke faste kunstnere. Helga Duchamps jobber også utover disse, blant annet som produsent for filmproduksjonsselskapet Black Maria.

Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.

Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook

Nyhetsbrev