Hva spilles på norske scener?

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

TRØNDELAG TEATERS REPERTOARHISTORIKK
15. nov 2017

TRØNDELAG TEATERS KOMPLETTE REPERTOARHISTORIKK PÅ SCENEWEB.

Trøndelag Teater holder til i et av de eldste bevarte teaterhusene i Norge. Dets historie kan trekkes tilbake til 1861 da Det Norske Theater i Trondhjem åpnet (1861 -1865). Etter det ble det gjort mange forsøk på å opprette en varig  teaterinstitusjon i Trondheim. Foruten perioden med Trondhjems Nationale Scene (1911-1927), så var det ikke før i 1936, med Henry Gleditsch i spissen, at Trondheim fikk et fast teater – Trøndelag Teater ble opprettet. Siden denne gang har teateret vært en stor kunstprodusent i Trondheim og i regionen. Teatrets historie har til tider vært dramatisk og er sentral i norsk teaterhistorie.

Les mer om vårt arbeid knyttet til importen av repertoardatabasen til Trøndelag Teater på Sceneweb-bloggen.

Les mer

Fra arkivet

CAMILLA – ensom kvinne blant menn

Videoteaser av Tema TEaters produksjon "Camilla - ensom kvinne blant menn" (2013)

CAMILLA - ensom kvinne blant menn (2013) var en teaterproduksjon av den frie teatergruppen Tema Teater (Gro Ann Uthaug). CAMILLA - ensom kvinne blant menn var en urpremiere bygget på en monolog om Camilla Collett av Gro Ann Uthaug. Produksjonen reiste på turné, med premiere på Camilla Colletts 200-års dag Eidsvoll 23. januar.

Regisør var Einar Dahl.

Gro Ann Uthaug spilte Camilla Collett.

Forestillingen ble produsert i forbindelse med 200-års jubileet for Camilla Collett.

Les mer

Fra arkivet

Gianni Lepre

Fotografi av Gianni Lepre

Gianni Lepre (1947) er en italiensk regissør, filmskaper og TV-produsent. Gianni Lepre startet Thesbiteateret i Tønsberg i 1972 - en av Norges første frie teatergruppe.

Les mer

Fra arkivet

Up To Nature

Plakat for scenekunstfestivalen Up to nature i Oslo 2012

Up To Nature var en scenekunstfestival som ble arrangert i 2012. Up To Nature var produsert i samarbeid mellom ANTI - Contemporary Art Festival Kuopio, Black Box Teater, brut Wien, Inbetween Time Bristol og Maska Ljubljana.

Deltakere var Antti Laitinen (Somero), Martin Nachbar (Berlin), Fiksdal/Langgård/Becker (Oslo), French & Mottershead (London), Nic Green (Glasgow), Johanna Kirsch (Wien).

Up To Nature var på turné sommeren og høsten 2012, og besøkte Wien (15.-17. juni), Bristol (29. juni-1. juli), Oslo (25. og 26. august) og Kuopio (28.-30. september).

Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.

Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook

Nyhetsbrev