Hva spilles på norske scener?

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

Teatermannen Thomas Thomassen
15. jan 2018

Thomas Christian Thomassen (født 19. november 1878 i Tønsberg, død 7. januar 1962 i Oslo) var en norsk skuespiller, instruktør og teatersjef. Thomas Thomassen var en betydelig regissør og skuespiller i sin samtid. Både som tradisjonsbærer og fornyer av teaterkunsten.

Thomassen var teatersjef ved  Stavanger Faste Scene 1918-1921, Den Nationale Scene i Bergen 1925–1931 og Det Nye Teater 1931–1932.

Her på Sceneweb kan du lese en lengre artikkel om Thomas Thomassen, skrevet av Bent Kvalvik, filmarkivar og kulturjournalist, ansatt ved Nasjonalbiblioteket. Gjengitt med tillatelse fra forfatteren.

Les mer

Fra arkivet

En frydefull fjelldag i Folldal Gruver

Fotografi fra FRYD Scenekunst og formidlings produksjon En frydefull fjelldag i Folldal Gruver (2007)

En frydefull fjelldag i Folldal Gruver (2007) er en produksjon av FRYD Scenekunst og Formidling. Produksjonen ble spilt i Folldal Gruver.

Les mer

Fra arkivet

Jenny Kaatz

Portrettfotografi av Jenny Kaatz

Jenny Kaatz(født 4. oktober 1985) er en norsk skuespiller og sanger.

Les mer

Fra arkivet

KompaniTO

Fotografi fra KompaniTOs produksjon "Ever After" (2015)

KompaniTO er et sirkus- og dansekompani som ble etablert av Tamar Ohana Goksør og Mari Dahl Stoknes i 2015. Kompaniet jobber for et åpent syn på scenekunst, som ikke er bundet av tradisjonelle genre og normer. 

Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.

Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook

Nyhetsbrev