Hva spilles på norske scener?

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

BAKTRUPPEN OG ARKIVET
20. mar 2017

I 2014 startet Sceneweb arbeidet med å registrere Baktruppens digitaliserte arkiv. Arbeidet ble ferdigstilt i 2016, og nå ligger store deler av materialet fra Baktruppens utrolige kunstnerskap i Scenewebdatabasen. Det har vært veldig inspirerende å fått lov til å dykke ned i dette arkivet, og det er mange godbiter og gode minner som vi har kommet over. Vi vil anbefale alle om å ta en titt på det som ligger åpent og tilgjengelig. Vi ønsker avslutningsvis å trekke frem en av våre favoritter, som er Stamsundundersøkelsene og Turisten.

Les mer på vår blogg.

Les mer

Fra arkivet

Nasjonen

Plakat for Akershus Teaters produksjon Nasjonen (2014)

Nasjonen (2014) var en teaterproduksjon av Akershus Teater. Nasjonen  var urfremførelsen av Kim Atle Hansens skuespill med samme tittel.

Bo Anders Sundstedt regisserte.

Nasjonen er historien om en gruppe omreisende som bestemmer seg for å grunnlegge sitt eget land.

Nasjonen var Egil Hegerbergs debut på teaterscenen.

Nasjonen ble tatt av plakaten etter tre forestillinger grunnet dårlig billettsalg.

Les mer

Fra arkivet

Terje Tjøme Mossige

Fotografi fra Toyboys produksjon Ubarberte samtaler (2006)

Terje Tjøme Mossige er utdannet danser og arbeider også som koreograf. Sammen med Ulf Nilseng utgjør han kompaniet Toyboys. Mossige har dessuten vært danser i produksjonene til bl.a zero visibility corp., Ingun Bjørnsgaard Prosjekt, Un-Magritt Nordseth Danseproduksjon, Det Motsatte Prosjekt og Kreutzerkompani. Med disse gruppene har han turnert i Norge og Europa.

Les mer

Fra arkivet

Henie Onstad Kunstsenter

Fotografi fra en av Perleporten Teatergruppes prøver på Henie Onstad Kunstsenter.

Henie Onstad Kunstsenter (HOK) åpnet i 1968 og opprettet etter en donasjon fra kunstsamlerne Sonja Henie og Niels Onstad.

Da man valgte å kalle stedet et kunstsenter i stedet for museum var dette et bevisst valg. Målet var å signalisere at dette ikke bare var et sted for bevaring av kunst, men også en eksperimentell arena for produksjon av kunst.

Produksjonene som vises på denne siden er teater-, danse- og performanceproduksjonene Henie Onstad Kunstsenter har produsert eller coprodusert. Vil du se fullstendige spilleplaner, gå inn på hvert enkelt spillested.

Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.

Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook

Nyhetsbrev