Hva spilles på norske scener?

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

TEATERMANNEN PETER FREDERIK WERGMANN
12. mar 2018

"Peter Frederik Wergmann gjorde seg bemerket som by- og landskapstegner i 1830-årene, som dekoratør av en rekke offentlige bygninger i Christiania fra 1840-årene (bl.a. Slottet) og som teatermaler, først i Fredrikshald og Drammen, senere i Christiania, hvor han la grunnlaget for et mer moderne teatermaleri i Norge. [...] Karakteristisk for Wergmanns interiører er at de gir en anselig romvirkning, og at de fremstiller handlingsstedet uten for sterk idealisering. Wergmann la an på å få frem det typiske. Ved utformingen av scenebildene gav han skuespillerne mulighet til å opptre i et miljø, og ikke som tidligere fremføre roller foran et antydet handlingssted. "

Dette skrev Thoralf Berg i sin biografi om den dansk-norske skuespilleren, teatermaleren, dekoratøren, tegneren og forfatteren Peter Frederik Wergmann. Les mer om han her.

Les mer

Fra arkivet

Moon Fever

Plakat for Nils Jakob Johannesens produksjon Moon Fever (2009)

Moon Fever (2009) var en danseproduksjon av Nils Jakob Johannesen

Les mer

Fra arkivet

Mine Nilay Yalcin

Knut er død

Mine Nilay Yalcin er skuespiller og har utdannelsen sin fra Nordic Black Ekspress. Etter utdannelsen har hun blant annet arbeidet med Teater NOR på tre produksjoner fra 2008 til 2010, Hun har også vært regissør og skuespiller  i Oslo, Tønsberg og København. 

Kilde:http://arkiv2006.denungescenen.no/forside.nml, 16.11.2010, 

http://arkiv2006.denungescenen.no/gruppe_Nordic%20Black%20Theatre.nml

Les mer

Fra arkivet

Studium Actoris

Videoutdrag fra Studium Actoris og Månefjes Produksjoners produksjon Da Capo

Studium Actoris er en profesjonell teatergruppe etablert i 1989 i Norge. Gruppen samarbeider med enkeltpersoner og grupper over hele kunst- og kulturspektret, gjennom å produsere forestillinger, fremheve forskning og organisere gjestespill fra Norge og utenlands.

Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.

Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook

Nyhetsbrev